گفته میشود روسها و آلمانیها در جنگ جهانی اول از عسل برای بهبود سریعتر جراحات و سوختگیها استفاده میکردهاند.
مقابله با زخم معده: تحقیقات نشان داده اند که عسل می تواند در تسریع فرآیند ترمیم زخم های معده مؤثر باشد و به عنوان یک درمان تکمیلی در کنار داروهای معمولی در درمان زخم معده مورد استفاده قرار گیرد.
اشتهاآور، رفع سوء هاضمه، مسکن و آرامبخش، مفید برای اسپاسم ماهیچهای، مفید برای آفت دهان، تقویت کننده ماهیچههای قلب، موثر برای درمان تنگی نفس
همچنین، توجه به این نکته مهم است که خواص ضد باکتریایی عسل به میزان و نوع عسل ممکن است متغیر باشد و به ویژگی های عسل مربوط باشد.
عسل باید استانداردهای مشخصی را برآورده کند تا به عنوان عسل طبیعی معرفی شود.
بهبود گوارش: عسل دارای آنزیم های معده ای مثل آمیلاز و کاتالاز است که به بهبود عملکرد سیستم گوارش کمک می کنند.
تاریخچه عسل به دوران باستان باز می گردد و از آن زمان تاکنون این ماده طبیعی ارزشمند در تغذیه و درمان در انواع فرهنگ ها و تمدن های مختلف جایگاه ویژه ای داشته است.
مواد ضد میکروبی: عسل دارای موادی همچون پروتئین ها، پپتیدها و آنتی اکسیدان های خاصی است که به عنوان مواد ضد میکروبی عمل می کنند.
گذشت مدتی میتواند در قسمتهای داخلی هم رشد نماید.[۱۷] در واقع get more info باید دانست که هر بار که حیوان کوچکی مانند موش یا حشره وارد کندو میشود، توسط زنبورهایی که نمیتوانند آن را به بیرون حمل کنند با نیش کشته میشود.
طیف وسیعی از آنزیم ها نظیر اکسیداز، اینورتاز، آمیلاز، کاتالاز و غیره، در عسل وجود دارند. اگرچه، آنزیم های اصلی در عسل، اینورتاز (ساکاراز)، دیاستاز (آمیلاز) و گلوکز اکسیداز هستند. این آنزیم ها در شکل گیری عسل نقش مهمی ایفا می کنند. آنزیم گلوکز اکسیداز، باعث تولید هیدروژن پراکسید (که دارای خواص ضدمیکروبی است) و اسید گلوکونیک از گلوکز می شود، که به جذب کلسیم کمک می کند.
امروزه، عسل به عنوان یک منبع غذایی غنی از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و مواد ضد میکروبی شناخته می شود.
[۶۵] عسل دارای اثر ملین ملایمی است که در کاهش یبوست و نفخ مفید است.[۶۶]
از طرف دیگر عسل یک تقویت کننده و پاک کننده پوست و مو برای زنان است. که میتوانند از آن به عنوان یک ماسک خانگی بسیار موثر برای داشتن پوست و موی زیبا استفاده کنند.
تقویت سیستم ایمنی بدن: برخی از مطالعات نشان میدهد که عسل میتواند با تحریک سیستم ایمنی بدن باعث تقویت آن شود و به این شکل بدن را در مقابل بیماریها محافظت کند.